Charters / koeriers gezocht

Eigen rijders gezocht

Charters gezocht.
Bent u een eigen rijder c.q. zelfstandige koerier met een of meerdere eigen bestelauto’s en/of vrachtwagens? Dan is de kans groot dat wij u goed kunnen gebruiken.


Welke koeriers zoeken we?

We zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar betrouwbare charters. Wij vervoeren documenten, pakketten en pallets van diverse formaten. Hiervoor hebben we dus ook auto’s van diverse formaten nodig. Het lijkt me logisch dat een pakketje van een kilo niet met een vrachtwagen wordt vervoerd en dat men een pallet van 1000kg niet in een caddy zet. Het gaat vrijwel altijd om spoedzendingen. Direct laden en vervolgens rechtstreeks naar het losadres.

Wat zijn de vereisten voor de koeriers?

Een koerier die voor ons wil rijden moet altijd voldoen aan de wettelijke eisen. Hij/zij moet dus zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel en de belastingen netjes betalen. Indien het laadvermogen van de auto meer is dan 500kg moet hij over een NIWO-vergunning beschikken. Wil hij gevaarlijke goederen (ADR) vervoeren dan dient de chauffeur te beschikken over een ADR-certificaat en dient de auto te beschikken over een ADR-uitrusting. Voor sommige adressen dient men ook over het Security-Awareness certificaat te beschikken.

De meeste koeriers die met een caddy rijden laten overigens de auto administratief terug keuren naar een laadvermogen van 499kg. Een vaak gehoord misverstand is dat men geen NIWO-vergunning nodig heeft als men minder dan 500kg vervoert. Dit is niet juist. Het gaat om het laadvermogen van de auto. Rij je dus met een Caddy met een laadvermogen van 600kg en je vervoert een doosje van 1 kg, dan ben je toch in overtreding.

Service, snelheid en betrouwbaarheid

Dat zijn naast de vereisten, de voornaamste punten waar wij veel waarde aan hechten. Wij verzorgen spoedtransporten/koeriersdiensten van zeer belangrijke zendingen. De pakketten of andere goederen worden dan ook niet voor een paar euro door de pakketdienst bezorgd. Gezien het hogere tarief verwacht men dus ook meer service.

Administratie en facturatie

Er zijn genoeg express-bedrijven die de transporten op zich goed uitvoeren maar waar de klant vaak dagen of zelfs weken op iets simpels als een scan van een vrachtbrief moet wachten. Toch is dit iets wat de opdrachtgevers graag zo snel mogelijk willen ontvangen. Zij hebben deze documenten in veel gevallen nodig om te kunnen factureren bijvoorbeeld. Wij verwachten van onze charters dat zij dezelfde dag nog een scan van de cmr/avc of eventueel ander document per email sturen.

Als het om de betalingsmoraal gaat heeft de transportsector helaas niet de beste naam. Daarom is het goed om te weten dat onze charters altijd binnen de wettelijk vastgelegde betaaltermijn van 30 dagen krijgen betaald. Uiteraard indien zij het transport correct hebben uitgevoerd en de bijbehorende documenten hebben aangeleverd.

Koerierstarieven

Natuurlijk is het zo dat iedereen zijn eigen tarieven mag hanteren. Daar staat echter tegenover dat wij bij gelijke geschiktheid voor de goedkoopste optie zullen gaan. Veel koeriers en transporteurs rijden bij ons voor hetzelfde tarief. Dit kunt u eventueel bij ons opvragen maar u mag uw diensten ook aanbieden met de tarieven die u zelf in gedachte heeft.

Niet iedereen wordt door ons als charter geaccepteerd. We willen altijd een persoonlijk gesprek met u hebben zodat we kunnen voelen of u en eventueel uw medewerkers bij ons bedrijf passen. Dat geldt natuurlijk ook andersom. Misschien heeft ú geen klik met ons.

Wij zijn momenteel alleen op zoek naar ZZP-koeriers / charters die werken vanuit zuid Limburg. Buiten dit gebied hebben wij ook al behoorlijk wat collega’s waar wij mee samen werken. Uw tarieven sturen kan natuurlijk altijd. Echter is de kans dat we nieuwe bedrijven / charters buiten onze eigen regio gaan bellen momenteel niet zo heel erg groot.

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in “aanmelden als charter / subcontractor

Spread the love

Heeft u vragen?