Cargoplanner.nl | Koerier Limburg 045-7113334

Koerier bezorgt pakket

Kosten besparen op uw bezorgdienst

Is uw bezorgdienst uitbesteden een goede optie ?

Veel ondernemers leveren bestelde goederen zelf aan hun klanten. Ze willen bewust geen gebruik maken van de landelijke pakketdiensten uit angst voor verlies, breuk en/of vertragingen. Bovendien vinden veel klanten het prettig als er iemand namens het bedrijf komt waar men ook de spullen heeft gekocht.

Eigen bezorgservice
Een eigen bezorgservice kan echter behoorlijk duur zijn en ook veel geregel met zich meebrengen. De ondernemer is liever bezig met het verkopen van zijn producten dan met het bezorgen daarvan.
De kosten bestaan voornamelijk uit de kosten voor een of meerdere bestelauto’s en loonkosten of de eigen tijd indien men de bezorging zelf doet. Vaak denken ondernemers dat ze geld besparen door iets zelf te bezorgen. Hierbij wordt echter vaak over het hoofd gezien dat de ondernemer tijdens het bezorgen meestal geen omzet kan genereren.

Bezorgen uitbesteden
Het kan om verschillende redenen een goed idee zijn om deze bezorgservice uit te besteden aan een koeriersbedrijf / (lokale) pakketdienst. Het is daarbij wel van belang dat dit bedrijf zich namens uw bedrijf presenteert en tijdens de bezorgroute alleen met uw bestellingen bezig is. Ik zal een aantal punten opnoemen die van belang zijn bij het uitbesteden van uw bezorgservice.

 • Uitstraling
  Het is heel eenvoudig om de chauffeur / bezorger te voorzien van uw bedrijfskleding. Al heeft hij alleen maar een jas, vest of poloshirt aan waar uw naam en logo op staan. Het zal voor uw klanten direct herkenbaar zijn dat hij of zij de spullen komt bezorgen die bij u zijn besteld.
 • Geen grote investeringen in voertuig(en)
  De meeste goederen zullen met een bestelauto moeten worden bezorgd. Kleine spullen met een kleine bestelauto en grotere spullen met een bestelbus, eventueel voorzien van laadklep als de goederen te zwaar zijn om te tillen. Een representatieve bestelauto is uiteraard niet goedkoop. Voor een kleine bestelauto betaal je al snel € 14000 excl btw en voor een grote bestelwagen met laadklep al snel € 35000 excl btw. Daarbij zijn er natuurlijk ook nog de lopende kosten zoals wegenbelasting verzekering en onderhoud. Als deze bestelauto ook nog eens regelmatig stilstaat omdat er niet zoveel te bezorgen is, is dit natuurlijk extra zonde van de investering. Als u uw bezorgservice uitbesteedt aan een koeriersbedrijf hoeft u geen eigen voertuigen te kopen. Bovendien kunt u gemakkelijk switchen. Als u 10 kleine pakketjes te bezorgen heeft vraagt u de bezorger om een kleine auto en als u een keer een grote zending heeft vraagt u gewoon om een groter voertuig.
 • Geen hoge loonkosten en risico’s
  Elke ondernemer weet dat personeelskosten behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Het houdt niet op bij het bruto uurloon. Werkgeverslasten, vakantiegeld, ziekteverzuim, vakantiedagen. Als u 1 bezorger in dienst heeft wil deze natuurlijk genoeg uren kunnen maken en ook zal hij of zij zo nu en dan op vakantie willen. Dat is niet vreemd uiteraard. U zult dan tijdens de vakantie een vervanger moeten zoeken en als iemand zich op het laatste moment ziek meldt heeft men vaak überhaupt geen vervanger die direct kan inspringen. Wordt een werknemer voor langere tijd ziek dan komen de dubbele kosten om de hoek kijken en daar wordt men niet vrolijk van. Uitbesteden is ook hier de uitkomst. Het koeriersbedrijf heeft meerdere mensen die kunnen bezorgen en als er iemand ziek wordt of vakantie heeft komt er gewoon iemand anders die ervaring heeft met dit soort werkzaamheden. Is er een rustige periode en zijn er weinig bezorgingen? Dan betaalt u alleen voor de uren die wel gewerkt worden. Heeft u een week geen bestellingen dan heeft u die week ook helemaal geen kosten voor de bezorging. Bij een eigen bezorgdienst lopen de kosten gewoon door. Afschrijving, wegenbelasting, verzekering, loonkosten.
 • Routeplanning
  U hoeft ook geen tijd te investeren in het uitstippelen van de juiste route. Een goed koeriersbedrijf beschikt over de juiste software om de ideale route te berekenen bij een route met meer of veel adressen.
 • Bewijs van aflevering
  Koeriers zijn doorgaans gewend om altijd voor ontvangst van een zending een handtekening voorzien van naam te vragen. De bezorger kan daarbij gebruik maken van afleverbonnen die u zelf aanlevert of u kunt vragen of de bezorger zelf een lijst maakt. Dit kan allemaal naar uw eigen smaak worden ingericht. Het kan uiteraard ook zijn dat u geen handtekening voor ontvangst nodig acht.
 • Laagdrempelig
  Misschien twijfelt u of uw bedrijf wel geschikt is voor het inhuren van een bezorgdienst. Daar is geen reden toe. De vraag is op welke manier de bezorgdienst zich het beste kan aanpassen aan uw bedrijf. U kunt het zo gek niet bedenken of de bezorger kan tegemoet komen aan uw wensen. Heel vroeg bezorgen, heel laat bezorgen, handtekening voor ontvangst, enige tijd voor aankomst bellen met de klant, op locatie afrekenen etc etc.
  Vraag naar de mogelijkheden. U zult verbaasd zijn hoe eenvoudig u uw bezorgservice kunt uitbesteden.

 

Heeft u interesse om uw bezorgservice uit te besteden? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Spread the love

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.