Cargoplanner.nl | Koerier Limburg 045-7113334

Maximum snelheid naar 100 kilometer per uur. Wat betekent dat voor uw transport?

Het kabinet heeft besloten om een maximum snelheid van 100 km/u in te voeren op de Nederlandse snelwegen. Onze koeriers rijden liever 130 maar we houden ons uiteraard gewoon aan de wet.

Wij verwachten echter niet veel tijd te verliezen ten opzichte van de huidige situatie. Overdag zijn de Nederlandse snelwegen al behoorlijk druk en is een snelheid van 130 km/u daardoor vaak niet eens haalbaar. Bovendien zijn er nu al behoorlijk veel trajecten waar men sowieso maar 100 mag rijden.
Stel dat op een rit van Maastricht naar Amsterdam een afstand van 50km een 130-zone zou zijn die nu terug gaat naar 100. Dan zou dat een tijdverlies van maximaal 7 minuten opleveren. Bij die berekening gaat men er dan vanuit dat men het volledige traject 130 zou kunnen hebben gereden. Het daadwerkelijke tijdverlies zou dus in de praktijk nog minder zijn.

Hoe langer de afstand hoe groter het tijdverlies zal zijn natuurlijk. Echter zijn de afstanden in ons land nooit echt groot. Bij grotere afstanden komt de koerier vanzelf terecht in de landen waar men wel gewoon 120, 130 of sneller mag rijden.

Kort samengevat. We zijn er niet heel erg blij mee maar van veel tijdverlies zal geen sprake zijn.
Daarbij blijft het natuurlijk nog maar de vraag of deze regel écht zal worden ingevoerd en als het inderdaad allemaal doorgaat, hoe lang de regel van kracht blijft.

 

Spread the love