ZZP Koerier worden?

ZZP Koerier worden?

Plannen om zelfstandig koerier te worden?

– Eigen baas worden? – Zelf weten wanneer je werkt? – Wil je de fiscale voordelen hebben van een zelfstandige? – Aan je eigen weg timmeren en niet aan die van de baas? – Durf je het risico te nemen? Niet iedereen is geschikt om als zelfstandige aan het werk te gaan. Veel mensen hebben behoefte aan zekerheid en een vast salaris. De vraag is natuurlijk hoe zeker een baan is tegenwoordig. Ook met een vast contract kan je baan van de een op de andere dag op de tocht komen te staan. Natuurlijk zijn er ook veel mensen die een bepaald risico willen nemen en aan de slag gaan als zelfstandige.

Wat heb ik nodig om zelfstandig koerier te worden ?

Je schrijft je bedrijf in bij de kamer van koophandel en klaar is Kees…… Helaas. Er komt echt wel meer bij kijken om zelfstandig koerier te worden.

Welke auto heb ik nodig ?

  Als je als ZZP koerier gaat rijden koop je waarschijnlijk maar 1 auto. Vaak is dit een auto zoals een Peugeot Partner, VW Caddy, Opel Combo etc. Maar er zijn ook koeriers die het direct wat groter willen aanpakken met een grote bestelbus zoals een Mercedes Sprinter, Renault Master, Iveco Daily etc. Wat veel mensen vergeten of gewoon niet weten is dat je niet zomaar spullen van derden mag vervoeren. Als je auto een laadvermogen heeft van meer dan 500kg heb je een NIWO-vergunning nodig. En dat is niet zomaar een kwestie van aanvragen. Om een NIWO-vergunning te krijgen moet je om te beginnen beschikken over een vakbekwaamheidsdiploma. Ook wordt de kredietwaardigheid gecontroleerd. Een NIWO-vergunning krijg je dus niet zomaar. Om deze reden beginnen veel ZZP koeriers dan ook met een kleine bestelauto. Deze bestelauto’s kunnen meestal 1 europallet tot 500kg laden. Let ook op dat je een auto koopt die dubbel-openslaande deuren heeft en geen laadklep. Als je een auto koopt met een laadklep wordt het moeilijk om er met een heftruck een pallet in te zetten.

Hoe kom ik aan klanten ?

Je hebt een goede auto gevonden en wilt aan de slag. Maar dan moet je natuurlijk wel klanten hebben. Klanten werven begint altijd in je eigen netwerk. Iedereen kent wel mensen die een eigen bedrijf hebben of mensen die op de logistieke afdeling van een bedrijf werken. Vraag ze gewoon hoe zij het vervoer per koerier regelen en maak een afspraak. HELP, ik krijg 2 opdrachten tegelijk. Dat is nu het probleem van de ZZP koerier. Als je onderweg bent voor een opdrachtgever en een andere opdrachtgever belt voor een opdracht dan moet je nee verkopen. Dat is natuurlijk dodelijk. Als dit twee of drie keer is gebeurd zullen ze jou echt niet meer bellen. De klant wil zelf niks hoeven te regelen. Hij wil een koerier bellen en er zeker van zijn dat zijn zending bezorgd wordt. Daarom is het ideaal om je bij een organisatie zoals Cargoplanner aan te sluiten. Je kan namelijk jouw eigen ritten ook aan Cargoplanner uitbesteden. Administratie Elke zelfstandige ZZP koerier moet natuurlijk ook een administratie voeren. Niet alleen omdat anders de dames en heren van de Belastingdienst boos worden maar ook omdat je zelf moet weten hoe de zaken ervoor staan. Wij adviseren om de boekhouding door een boekhouder te laten doen. Zo kan je zelf met de bedrijfsvoering bezig zijn. Diverse charters maken hiervoor gebruik van e-Boekhouden. (klik voor meer info) Ben je al gestart met jouw koeriersbedrijf? Meld je dan aan als charter bij Cargoplanner.   Ook kan je jouw koeriersbedrijf gratis aanmelden op Koerierspagina.nl

Koeriersdienst nodig?

Onze koeriersdienst is gevestigd in Limburg en heeft veel voertuigen beschikbaar om uw spoedzending direct te vervoeren. Ook internationaal

Plannen om zelfstandig koerier te worden?

– Eigen baas worden?
– Zelf weten wanneer je werkt?
– Wil je de fiscale voordelen hebben van een zelfstandige?
– Aan je eigen weg timmeren en niet aan die van de baas?
– Durf je het risico te nemen?

Niet iedereen is geschikt om als zelfstandige aan het werk te gaan. Veel mensen hebben behoefte aan zekerheid en een vast salaris. De vraag is natuurlijk hoe zeker een baan is tegenwoordig. Ook met een vast contract kan je baan van de een op de andere dag op de tocht komen te staan.

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die een bepaald risico willen nemen en aan de slag gaan als zelfstandige.

Wat heb ik nodig om zelfstandig koerier te worden ?

Je schrijft je bedrijf in bij de kamer van koophandel en klaar is Kees……
Helaas. Er komt echt wel meer bij kijken om zelfstandig koerier te worden.

Welke auto heb ik nodig ?

 

Als je als ZZP koerier gaat rijden koop je waarschijnlijk maar 1 auto. Vaak is dit een auto zoals een Peugeot Partner, VW Caddy, Opel Combo etc. Maar er zijn ook koeriers die het direct wat groter willen aanpakken met een grote bestelbus zoals een Mercedes Sprinter, Renault Master, Iveco Daily etc.

Wat veel mensen vergeten of gewoon niet weten is dat je niet zomaar spullen van derden mag vervoeren. Als je auto een laadvermogen heeft van meer dan 500kg heb je een NIWO-vergunning nodig. En dat is niet zomaar een kwestie van aanvragen.

Om een NIWO-vergunning te krijgen moet je om te beginnen beschikken over een vakbekwaamheidsdiploma. Ook wordt de kredietwaardigheid gecontroleerd. Een NIWO-vergunning krijg je dus niet zomaar.
Om deze reden beginnen veel ZZP koeriers dan ook met een kleine bestelauto. Deze bestelauto’s kunnen meestal 1 europallet tot 500kg laden.
Let ook op dat je een auto koopt die dubbel-openslaande deuren heeft en geen laadklep. Als je een auto koopt met een laadklep wordt het moeilijk om er met een heftruck een pallet in te zetten.

Hoe kom ik aan klanten ?

Je hebt een goede auto gevonden en wilt aan de slag. Maar dan moet je natuurlijk wel klanten hebben. Klanten werven begint altijd in je eigen netwerk. Iedereen kent wel mensen die een eigen bedrijf hebben of mensen die op de logistieke afdeling van een bedrijf werken. Vraag ze gewoon hoe zij het vervoer per koerier regelen en maak een afspraak.

HELP, ik krijg 2 opdrachten tegelijk. Dat is nu het probleem van de ZZP koerier. Als je onderweg bent voor een opdrachtgever en een andere opdrachtgever belt voor een opdracht dan moet je nee verkopen. Dat is natuurlijk dodelijk. Als dit twee of drie keer is gebeurd zullen ze jou echt niet meer bellen. De klant wil zelf niks hoeven te regelen. Hij wil een koerier bellen en er zeker van zijn dat zijn zending bezorgd wordt. Daarom is het ideaal om je bij een organisatie zoals Cargoplanner aan te sluiten. Je kan namelijk jouw eigen ritten ook aan Cargoplanner uitbesteden.

Administratie
Elke zelfstandige ZZP koerier moet natuurlijk ook een administratie voeren. Niet alleen omdat anders de dames en heren van de Belastingdienst boos worden maar ook omdat je zelf moet weten hoe de zaken ervoor staan. Wij adviseren om de boekhouding door een boekhouder te laten doen. Zo kan je zelf met de bedrijfsvoering bezig zijn. Diverse charters maken hiervoor gebruik van e-Boekhouden. (klik voor meer info)

Ben je al gestart met jouw koeriersbedrijf? Meld je dan aan als charter bij Cargoplanner.  
Ook kan je jouw koeriersbedrijf gratis aanmelden op Koerierspagina.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.