Koerier betekenis

Koerier bezorgt pakket

Koeriersdienst of pakketdienst? De verschillen.

Een koerier is een koerier toch? Dat is in mijn ogen toch echt niet waar. De meeste mensen noemen de bezorgers van de diverse pakketdiensten koeriers. Waarschijnlijk zullen de meningen daarover verdeeld zijn en blijven. Hiermee wil ik overigens zeker niet zeggen dat de een of ander beter werk verricht of hoger in aanzien is.

Koeriersdienst.

Een koerier is in mijn ogen iemand die rechtstreeks en met spoed van de verzender naar de ontvanger gaat. Dat zal meestal per bestelauto gebeuren maar dat kan uiteraard ook een on-board-koerier per vliegtuig zijn of een motorkoerier op zijn motor. Hij of zij vervoert brieven, pakketten of pallets die zeer dringend en/of belangrijk zijn. Als de afzender nu plotseling iets te versturen heeft dat er echt zo snel mogelijk moet zijn, belt hij hiervoor een koerier.

Pakketdienst.

Een pakketdienst verzorgt mijns inziens de distributie van pakketten in een bepaalde regio. Hier kunnen uiteraard ook pakketten bij zijn die meer spoed hebben dan andere. Iedereen heeft denk ik wel eens zo’n pakket gezien waarop staat: “Bezorgen voor 0900” of voor 1200. Daar waar de koerier vaak maar 1 laadadres en 1 losadres heeft, bezorgt de bezorger van de pakketdienst vaak op meer dan 150 adressen per dag. Dat is dus behoorlijk arbeidsintensief en ook zij verdienen wat mij betreft alle lof voor het stressvolle werk dat zij verrichten.

Welke koeriersdienst moet ik kiezen?

Het ligt uiteraard aan de aard van de zending en aan het budget. Als het niet zo erg is als een pakket een paar dagen te laat is kan men het gerust met een reguliere pakketdienst versturen. Meestal wordt het de dag erna bezorgd, maar gezien het via een sorteercentrum gaat kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Dit is de goedkoopste optie bij een gewoon pakketje of document. Een trapje hoger op de tariefladder vindt men de pakketdienst die gegarandeerd voor 1200 of voor 0900 uw pakket bezorgd. Gaat het om een kostbare zending of iets dat gewoon echt direct naar de ontvanger moet dan komt met bij de koeriersdienst uit. Dit is dan ook de duurste optie. Dat is ook logisch. Er is een chauffeur alleen met die zending bezig en loonkosten en autokosten worden allemaal op die ene zending belast.

Koeriersdienst soms goedkoper dan pakketdienst.
In sommige gevallen kan het overigens zijn dat de koerier toch goedkoper is dan de pakketdienst.
Dit heeft dan meestal te maken met de hoeveelheid pakketten die moeten worden bezorgd. Als men bijvoorbeeld 20 pakketten van 15kg per stuk naar een adres wil versturen en je zou die naar het postkantoor brengen moet men daar ruim € 250 afrekenen. Voor datzelfde bedrag kan een koerier ook al een ruime afstand overbruggen. Dat ligt natuurlijk een beetje aan het tarief van de koerier. Maar ga er maar vanuit dat men voor dit bedrag in een groot deel van het land kan bezorgen en dat dit dan bovendien rechtstreeks gaat.

Samengevat.
Spoed of waardevol? Bel onze koeriersdienst. Minder spoed of een laag budget? Bel de pakketdienst.

Vraag hier direct een vrijblijvende offerte aan voor uw spoedzending.

 

Koerier bezorgt pakket

Spread the love

Heeft u vragen?